Monday, December 19, 2016

Drama novel Pembancuh Kopi Mr Vampire



Setiap rabu dan khamis 
Mulai 15/3/17.update ep 12
" Umpama permainan catur, aku ibarat "queen" yang melindungi rajanya(king)"


Bakal ditayangkan di Hypptv.




Sinopsis:

Selaku CEO, teori Alif Irshad mudah. Gadis biasa seperti Nuzul tidak layak bergadingan dengannya.
Alif Irshad dengan yakin memberitahu temannya Saiful. Namun, kata-kata tersebut memakan diri apabila dia jatuh cinta dengan Nuzul, pekerja kafe Saiful dan kawan baik isterinya Laila. Mulanya, dia menafikan, namun setelah yakin, akhirnya dia memikat Nuzul.
" Please be mine, Nuzul, lebih dari nyawa, aku boleh berikan pada kau"
"Encik, jangan suka boleh tak? -Nuzul
Dah terlambat Nuzul,aku jatuh dengan kau lebih awal daripada ini" - Alif

Sumpahan atau doa seorang sahabat!
Semuanya sempurna apabila keluarga Alif merestui pilihan anak mereka. Namun Melati dan dan ibunya Datin Maizah cuba menghasut Pn Sri Ayuni dengan memburukkan Nuzul di matanya. Lagi-lagi adik Nuzul yang sindrom down menjadi alasan. Dia memaksa Alif meninggalkan Nuzul kerana tidak mahu keturunannya kurang upaya.
Keadaan berubah apabila Alif kemalangan dan terlantar lumpuh setelah pemergiaan Nuzul. Gadis itu pergi membawa separuh nyawanya. Alif seakan hilang kewarasan.Dia tenggelam punca. Pn Sri Ayuni sedar akan kesilapannya. Irina, adik Alif cuba membantu memulihkan abangnya.

4 tahun berlalu
Alif dan Nuzul bertemu semula dengan helah Irina. Kerana marah, Alif cuba menyusahkan Nuzul. Malangnya itu cuma ego. Masing-masing masih mempunyai rasa cinta. Mereka bersetuju menyambung semula ikatan yang terputus. Alif mahukan kebenaran tentang perkara sebenar 4 tahun lepas. Nuzul tidak mahu mengeruhkan hubungan ibu dan anak, lalu mengambil langkah berdiam diri. Kemalangan kecil pada ibunya, membuatkan kepercayaan Alif pada Nuzul. Akhirnya rahsia sebab Nuzul meninggalkan Alif dibongkar sendiri oleh Puan Sri Ayuni. Alif berasa bersalah apatah lagi setelah mendapat tahu kematian adik Nuzul Nazrul.Dia cuba memujuk Nuzul.



Untuk dapat yang terindah dalam hidup bukan senang. Bila bahagia datang, kita diuji, saya rindukan awak sangat-sangat, Irshad- Nuzul Filzah



Mungkin benda paling kau tak suka akan jadi benda paling kau cinta.
Scene Nuzul kena lap peluh suami tanpa rela..haha


download:





No comments:

Post a Comment

haip.nak kena ni.anonymous tak diterima.comment as pilih name/url then letak nama.boleh kan yunk.tq