Monday, January 2, 2017

Menonton TV 90an Style






  1.  Minta ayah beli VHS tape bila nak tengok favourite movie. Sekarang ia dah diganti dengan cd/dvd/blueray.. Video player VHS pun dah tak jual kat kedai.
  2.  Kalau tak dapat beli...rakam
macam-macam cerita rakam..dulu mana nak ada PVR macam sekarang.. 
Tape VHS ni masih dalam simpana.. tak tahu nak tengok kat mana,sebabnya video player dah takde.

3. Kalau bangun awal nak tengok tv, 
947b

kita akan akan siaran dah tamat bila keluar gambar ni..haha
B476

4. Balik sekolah agama layan kartun..jam 5:30 petang. Macam-macam kartun siri.. Kalau jam 3 layan telenovela, 
85aa

5. Skills adjust aerial tv. Ia memerlukan kemahiran.. untuk dapat line clear, gambar cantik.

sanggup tengok sampai video jadi macam ni, stuck...haha
3fae

6. Momen bila kena tukar cd untuk part 2 bila part 1 dah habis

76ce
7. Waktu malam layan movie -Hong Kong, Hollywood, Bollywood
 Ada slot masih kekal sampai sekarang di tv3 - Pearl Screen, Mega Movie
29ed

8. Filem Hindustan, Tamil paling lama nak tonton- 3 jam wei,


0229

9. Babak utama kena tonton sebelum cd/dvd
310f
jenuh tunggu.

 Gaya tonton tv sekarang

admya: komen pengalaman korang. Yang pernah alami tu, ketahuilah zaman 90an adalah zaman paling beruntung, sebabnya kita masih mengalami dan merasai perubahan.

No comments:

Post a Comment

haip.nak kena ni.anonymous tak diterima.comment as pilih name/url then letak nama.boleh kan yunk.tq